schnauzere og heste er gode sammen

Oprindelig var schnauzere vagt- og rottehunde. De sov i stalden og blev brugt til at passe på hestene.

Schnauzere og heste kan godt lide hinanden.

I hvert tilfælde mine, se bare denne video af Mio og Trolde:

“Æblerne falder ikke langt fra stammen””

Hvalpene har tidligere set hestene stikke hovederne ud og det var lidt farligt synes de. De kunne forøvrigt heller ikke nå dem, men det kan de nu.

 

 

Sorte schnauzere er rottejægere

Sorte schnauzere på vild jagt

I dag syntes Rattata at rotten skulle med ud i gården. Det så de andre og så gik små sorte schnauzere på jagt. Rotten kunne da være glad at den var død, det var jeg nu også.

2 sorte schnauzer tæver til salg

To sorte schnauzer tæver til salg

Rattata skulle til Sverige og gik og ventede på at hun kunne blive rabies-vaccineret men så faldt svenskerene fra i sidste øjeblik. Derfor søger hun en ny dejlig familie.   Solgt.

GingerAle havde fundet en dejlig familie med barn i huset, hvilket hun synes var rigtig hyggeligt. Uheldigvis  kom der også sygdom hos et familiemedlem samtidig. Så de måtte opgive og sende hende retur efter bare 14 dage.  SOLGT

Liv i huset

(lettere omskrevet efter Halfdan Rasmussen)

Sikke et hus,

mus i mit krus.

Rotter i potter, katte i kutter

og 3 små schnauzere der sidder og prutter.

 

sorte schnauzere leger 2018

2018 starter med leg for sorte schnauzere

De har det mægtig sjovt de sidste to schnauzer hvalpe.

De leger med æggebakker:

Eller bare hinanden

Nytår for sorte schnauzer hvalpe

Nytårs aften med schnauzer hvalpe

Jeg håber og tror alle de små schnauzer hvalpe kom godt ind i det nye år. De to der stadig er her tog fyrværkeriet med ophøjet sindsro.

Mellem kl. 21 og 22 om aftenen fyrer de familier der har mindre børn gerne noget fyrværkeri af herude. Hvalpene var ude og lege samtidig, de kikkede på en raket og legede så videre som om ingen ting var sket. Super hvalpe (når hun selv skal sige det).

Nytårs dag

Det havde godt nok regnet om natten og DMI varslede forhøjet vandstand. Normalt gælder dette dog ikke vores gårdsplads men 2018 er åbenbart anderledes.

Hvalpene var lidt overrasket denne morgen men søer kan man også finde ud af at bruge.

Sidste dag de sorte mellem schnauzer hvalpe var sammen

Juleaften med schnauzer hvalpene

Den sidste dag schnauzerkompagniet var samlet var juleaftens dag, det viste de heldigvis ikke. De brugte dagen til at hygge og lege i gården. Den dag var de mange oppe i de store sten på een gang. De kikkede på at jeg lukkede heste ud og hvad de ellers kunne finde på.

 

 

Navne og fordeling af schnauzer hvalpe

Det har været svært at vælge kun een sort schnauzer hvalp

Hvalpene er blevet chip mærket i dag. Det tog de godt nok pænt, ingen kanyle skræk. Med chippen følger navnet og da vi viste hvad vores hvalp skulle hedde, kunne vi jo ikke udskyde det svære valg længere. Da jeg ikke har kennelmærke må jeg kun give hvalpene 1 ords navne, derfor den mærkelige stavemåde.

Hvalpen med det røde halsbånd

Hedder LuckyLuke. Det var ham Mio belærte mig om skulle op i min seng og have særbehandling den første eller anden nat. Så som sin mors udvalgte måtte han have det navn.

Han skal bo i Hornslet.

LuckyLuke
Den anden hanhund

Med lilla halsbånd skal til Silkeborg.

Hvalpenes far hedder Jello. Opkaldt efter en børnebog der på tysk hedder: “Seinen freund Jello” på dansk hedder den Gamle Gule.  Jell-O er i USA et produkt der minder om vingummi altså elastisk. Så navnet på en sort schnauzer hoppebold må være JelloJumper.

JelloJumper
Lille og vågen er bedre end stor og doven

Det er Blå’s motto. Hun er altid den første til at prøve noget nyt og den sidste der kommer ind udefra, fordi verden er så spændende. Hun har heller ikke altid tid til at spise fordi hun opdager en af de andres haler, og så er det sjovere at bide i den.

Hendes mor hedder officielt Black Beauty . I hestebogen af samme navn hedder den anden hest Ginger.  Hun er kommet til at hedde GingerAle.

Hun flytter til Lystrup hvis de har mod til at tage udfordringen op. Hun er hurtig.

GingerAle
Rattata med gråt halsbånd

En rigtig kvadratisk schnauzer, hun  har et ben i hvert hjørne. Hvilket må være passende da hun skal være sand Skandinav. Hun har rødder i Danmark og Finland (hendes morfar) og hun vil få bopæl i både Sverige og Norge.

Rattata
BlackPepper

med turkis halsbånd er fuld af pep og sort er hun i hvert tilfælle.

BlackPepper
Rosinen i pølseenden bliver hos os

så Mio kan holde hende i ørerne. Store Gule er hun blevet kaldt, store poter har hun også. Så hun hedder nu PippiLangskæg.

PippiLangskæg

Jeg håber alle bliver glade både to- og firbenede.

 

I sne og slud en sort mellem schnauzer skal ud

Da jeg købte Mio fik jeg at vide, at en mellem schnauzer kan lide al slags vejr. Nå ja, Mio kan altså ikke lide regnvejr. Men hun er også vinterhvalp og født et år hvor vinteren varede længe og der var sne og frost.

Sne og schnauzere

I morges lå der sne i gården. Det var dog noget underligt noget, men hvalpene havde så travlt med at komme ud af døren at de først opdagede det da de var ude i det.

Tørring af schnauzere

Når de kommer ind og er våde bliver de frotteret, både udvendig og indvendig, det sidste er noget de selv har fundet på. De synes det er dejligt og sjovt og så får man varmen.

Sorte schnauzer hvalpe og skildpadden

Nye oplevelser for schnauzer hvalpene

Fredag havde jeg hentet skildpadden ud i gården. Det er en sandkasse uden sand og uden låg (skjoldet) det kan komme på en anden dag.

Hjælp og støtte fra Mio

Hvalpene kom ud i gården og mælkebaren åbnede som sædvanlig. Efter kort tid løb Mio hen til skildpadden og op i den. Alle de små schnauzer hvalpe benede efter

og op alle 6. Mio sprang ud og hvalpene efter. Så blev der ellers leget. Man kunne kravle ind og springe ud. Bruge kanten som forhøjning hvis man skulle se på hestene og for øvrigt stod den ved siden af en træstup som også kunne bruges til noget sjov.

 

Schnauzer hvalpe kommer i gården

6 små schnauzer hvalpe opdager en ny verden

For en uge siden begyndte hvalpene at komme i gården. Det var spændende og ih, hvor fik Mio og jeg travlt med at holde styr på 6 lopper. De var her og der og alle vegne. De er ude 5-10 minutter ad gangen 3-4 gange om dagen.

Mio er fantastisk

Hvalpene sover og jeg tror alt er fred og ro. Pludselig rejser Mio sig, går ud og vækker hvalpene og siger til mig at de skal ud. Jeg må hellere adlyde. Gør klar og lukker hele flokken ud. Mælkebaren bliver åbnet et kort  øjeblik, hvorefter 6 små schnauzer hvalpe prutter udenfor. Det er da fantastisk, hun lader dem faktisk ikke komme ind før det er ordnet.

En hjemmeside for en sort mellem schnauzer